Jani Marjanen
Jani Marjanen
Verified email at helsinki.fi
TitleCited byYear
The Rise of Economic Societies in the Eighteenth Century: Patriotic Reform in Europe and North America
K Stapelbroek, J Marjanen
Palgrave Macmillan, 2012
272012
Undermining methodological nationalism
J Marjanen
Histoire croisée, 239-263, 2009
222009
Begreppshistoria
JA Kurunmäki, J Marjanen
Textens mening och makt: metodbok i samhällsvetenskaplig text-och diskursanalys, 2018
162018
Political economy, patriotism and the rise of societies
K Stapelbroek, J Marjanen
The Rise of Economic Societies in the Eighteenth Century, 1-25, 2012
102012
Begreppshistoria. I G. Bergström & K. Boréus (Red.)
J Kurunmäki, J Marjanen
Textens mening och makt 2, 181-218, 2005
92005
Den ekonomiska patriotismens uppgång och fall: Finska hushållningssällskapet i europeisk, svensk och finsk kontext 1720–1840
J Marjanen
72013
A Quantitative Approach to Book-Printing in Sweden and Finland, 1640–1828
M Tolonen, L Lahti, H Roivainen, J Marjanen
Historical Methods: A Journal of Quantitative and Interdisciplinary History …, 2019
62019
Bibliographic Data Science and the History of the Book (c. 1500–1800)
L Lahti, J Marjanen, H Roivainen, M Tolonen
Cataloging & Classification Quarterly 57 (1), 5-23, 2019
52019
Between ‘Public’and ‘Private Economy’: The Finnish Economic Society and the Decline of Economic Patriotism, 1797–1833
J Marjanen
The Rise of Economic Societies in the Eighteenth Century, 313-338, 2012
42012
Transnational conceptual history, methodological nationalism and Europe
J Marjanen, W Steinmetz, M Freeden, J Fernández-Sebastián
Conceptual History in the European Space 1, 139, 2017
32017
Den ekonomiska patriotismens uppgång och fall: Finska hushållningssällskapet i europeisk, svensk och finsk kontext 1720-1840
J Marjanen
Helsingin yliopisto, 2013
32013
Civilsamhällets Norden: papers presenterade på ett seminarium om nordisk samarbete i januari 2004
H Haggrén, R Hemstad, J Marjanen
Centrum för Norden-studier (CENS) vid Renvall-institutet, Helsingfors …, 2005
32005
Begreppshistoria
J Marjanen
Metod: Guide för historiska studier, 95-130, 2018
22018
Moral economy and civil society in eighteenth-century Europe: the case of economic societies and the business of improvement
J Marjanen
Journal of Global Ethics 11 (2), 205-217, 2015
22015
Reinhart Koselleck and Begriffsgeschichte in Scandinavia
J Marjanen
Forum Interdisziplinäre Begriffsgeschichte, 27-30, 2015
22015
Interdisciplinary Collaboration in Studying Newspaper Materiality.
E Mäkelä, M Tolonen, J Marjanen, A Kanner, V Vaara, L Lahti
TwinTalks@ DHN, 55-66, 2019
12019
Scaling Up Bibliographic Data Science.
M Tolonen, J Marjanen, H Roivainen, L Lahti
DHN, 450-456, 2019
12019
A rhetorical view of isms: an introduction
J Kurunmäki, J Marjanen
Journal of Political Ideologies 23 (3), 241-255, 2018
12018
Finland som begrepp och retorik
J Marjanen
Historisk tidskrift för Finland 102 (3), 2017
12017
Economic Societies in the Eighteenth Century: remarks on the Swedish case
J Marjanen
Grenzen und Kontaktzonen: Rekonfigurationen von Wissensräumen zwischen …, 2012
12012
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20